Ale nyní k problému, na který v poslední době dostáváme mnoho dotazů. Společným prvkem je ZČERNÁNÍ OVOCE. Důvodů, proč k tomu dochází, může být několik, ale tím nejčastějším je jednoznačně nedostatek VÁPNÍKA.
Jak tedy vyřešit problém s nedostatkem vápníku?
Pokud si během dozrávání všimnete, že plody rajčat začínají černat nebo špičky paprik pomalu hnijí, není na co čekat. Ideální je dodat plodům dávku vápníku co nejdříve, protože rajčata a papriky jsou na nedostatek vápníku velmi citlivé. Protože je nutné reagovat velmi rychle, ideální volbou je použití vápníku ve speciální a rychle přijatelné formě. Právě takovou složku naleznete v přípravku KRISTALON Zdravá rajčata a paprika, který kromě hnojivé složky obsahuje také unikátní složku AKTIVNÍ VÁPNÍK.
Použitím jediného přípravku jste schopni vyživit své rostliny a zároveň jim dodat potřebnou dávku vápníku, která omezí černání rajčat a hnilobu špiček paprik.